Bērnu vardarbība un tās novēršana pirmsskolas 3. posmā - Germansone, Dace (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darbs: Bērnu vārdarbība un tās novēršana pirmsskolas 3. vecumposmā. Darba autore: Dace Germansone. Zinātniskā vadītāja:Dr.psych.Tija Zīriņa. Kvalifikācijas darbā ie 3 nodaļas un 8 apakšnodaļas, secinājumi, ieteikumi, izmantotās literatūras un avotu saraksts.Tiek aprakstīts vardarbības jēdziens, tās novēršanas iespējas 3. posmā. Pētījumā pierādīts, ka izvirzītā hipotēze apstiprinājās - 3. posma bērnu vardarbības novēršana ir vēiksmīga, ja pedagogs palīdzēs bērnam atpazīt emociju gammu; izmantos nomierinošu mūziku; analizēs daiļliteratūras varoņus tēlus. Kvalifikācijas darba apjoms: 42 lpp, 55 bibliogrāfiskie nosaukumi, 7 tabulas, 3 attēli, 1 pielikums. Atslēgvārdi: vardarbība pirmsskolas izglītības iestādē, 3.posmā.

Qualification work: Child abuse and its prevention in the 3rd stage of preschool. Author of the work: Dace Germansone. Scientific supervisor: Dr. psych. Tija Zīriņa. The thesis contains 3 chapters and 8 subsections, conslusions, recommendations, the list of uses literature and sources. The concept of violence, its prevention options in the 3rd stage of preschool are described. The study proved that the proposed hypothesis was confirmed – prevention of violence in children in Stage 3 is successful if the teacher helps the child to recognise the range of emotions; uses calming music to relax; analyses literary characters. Volume of qualification work: 42 pages, 55 bibliographic titles, 7 tables, 3 pictures, 1 appendix. Keywords: violence in pre-school education, phase 3
Child abuse and its prevention in the 3rd stage of preschool
Keywords: Izglītības zinātnes; vardarbība; pirmsskolas; izglītības; iestādē; 3