Pazemojuma loma Francijas reakcijā uz 13. novembra Parīzes terora aktiem - Bērziņš, Gatis (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbā “Pazemojuma loma Francijas reakcijā uz 13. novembra Parīzes terora aktiem” pētīts pazemojums kā Francijas reakciju uz 13. novembra terora aktiem ietekmējošais faktors. Teorijas daļā tiek definēts pazemojums un izstrādāta metodoloģija tā identificēšanai. Empīriskajā daļā ar kvalitatīvās diskursu analīzes palīdzību tiek izvērtētas Francijas lēmumu pieņēmēju intervijas, jautājumu un atbilžu sesiju atbildes un uzrunas, lai identificētu pazemojumu un noteiktu tā iespaidu. Pētījumā secināts, ka pazemojums ir iespaidojis Francijas lēmumu intensificēt gaisa uzlidojumus virs Sīrijas un ir iespaidojis likumprojekta virzīšanu, kas paredzētu konstitucionālas tiesības atņemt dubultpilsonim Francijas pilsonību.

The Bachelor’s thesis “The Role of Humiliation in France's Reaction to the November 13th Paris Terror Attacks” studies humiliation as a determining factor of France’s reaction to the November 13th Paris Terror Attacks. In the theoretical part humiliation is defined and methodology of its identification developed. In the empirical part qualitative discourse analysis is used to assess interviews, question and answer session responses and speeches of French decision makers to identify humiliation and determine its influence. Study concluded that humiliation has influenced the France’s decision to intensify air strikes over Syria and has influenced promotion of legislative proposal that would constitutionalize a right to strip French citizenship from dual nationals.
The Role of Humiliation in France's Reaction to the November 13th Paris Terror Attacks
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); pazemojums; emocijas; 13. novembris; Francija; terorisms