Dž. Kondera ietekme uz Japānas arhitektūru - Kozeļcevs, Kirils (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs „Dž. Kondera ietekme uz Japānas arhitektūru.” ir par angļu arhitektu Dž. Konderu un viņa mācekļiem. Konders atbrauca Japānā 1877. gadā un sāka mācīt arhitektūru Japānas Inženierijas koledžā. Viņam bija vairāki labi pazīstami studenti: Tatsuno Kingo, Katajama TĶkuma, Sone TacudžĶ. Pabeidzot koledžu, šie studenti kļuva par nozīmīgiem Japānas arhitektiem. Piemēram, Tatsuno Kingo projektēja Tokijas stacijas ēku. Šī darba mērķis ir izpētīt Kondera un viņa mācekļu ēkas un arhitektūras stilus, analizēt Kondera ietekmi uz Japānas arhitektūru.

Bachelor’s paper “J. Conder’s influence on Japanese Architecture” is about British architect J. Conder and his Japanese students. Conder arrived in Japan in 1877 year and started to teach architecture in Japan Engineering College. He had many famous students: Tatsuno Kingo, Katayama TĶkuma, Sone TatsujĶ. When they graduated, they became important Japanese architects. For example, Tatsuno Kingo designed Tokyo Station building. This purpose of this paper is to research Conder’s and his student’s architecture styles and building and to analyse Conder’s influence on Japanese Architecture.
J. Conder’s Influence on Japanese Architecture
Keywords: Āzijas studijas