Nekustamo īpašumu "burbuļa" radītā krīze Latvijā un iespējamā notikumu attīstība saistot notikumus ar krīzi Zviedrijā 1990os gados - Viškers, Hardijs (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbā ir veikta nekustamā īpašuma tirgus un vispārējā ekonomikas attīstības analīze Zviedrijā 1990-tajos gados un Latvijā 2000-tajos gados, ir apskatīta iespējamā korelācija starp politikas virzieniem, nekustamā īpašuma cikliem un ekonomikas attīstību. Pirmajā aplūko investīciju būtību, saistību starp ekonomiku un investīcijām nekustamajā īpašumā. Tam seko krīzes raksturojums, kā arī analizētas valdības aktivitātes, kuras veikt krīzes novēršanai. Darba otrajā daļā autors apskatījis banku sektora un nekustamā īpašuma tirgus vēsturisko attīstību, kā arī politiskos notikumus attiecīgajās valstīs. Trešajā daļā tiek analizēti ekonomikas, kā arī nekustamā īpašuma tirgus attīstības pamatlielumi. Visbeidzot noslēgumā atrodamas autora priekšlikumi, kuri saistīti ar politikas un monetāro lēmumu pieņemšanu pašreizējā situācijā Latvijā. Atslēgas vārdi: krīze, nekustamais īpašums, burbuļi, cikli

This paper presents an analysis of developments in real estate markets and overall economy in Sweden during 1990s and Latvia 2000s, reviews possible correlation among policy decisions, real estate cycles and macroeconomic developments. In first part author looks on investments, relationship with economy and investment types, especially investments in real estates. Then link between banks and real estate markets as well as crisis and its impact on macro economy and real estate prices are clarified. Background of banking sector and real estate markets, as well as political events in respective countries is reviewed in the second part of the work. Indicators of economy and real estate market developments are analyzed in the third part and recommendations concerning policy & monetary decisions affecting current situation in Latvia are given. Keywords: crisis, real estate, bubbles, cycles
Real estate bubble driven economical crisis in Latvia and possible developments correlating events with crisis in Sweden during 1990s
Keywords: Vadībzinātne