Semantiskā tīmekļa aplikācijas izstrāde valodā Java - Šinka, Arnis (Latvijas Universitāte, 2006)
Maģistra darba “Semantiskā tīmekļa aplikācijas izstrāde valodā Java” praktiskais mērķis ir tādas semantiskā tīmekļa aplikācijas realizācija, kas ļautu veidot saturu RDF (Resource Description Framework) formātā. Darbā aprakstīta autora realizētās aplikācijas uzbūve un funkcionalitāte. Darba pirmajā nodaļā tiek apskatīti semantiskā tīmekļa teorētiskie aspekti un aprakstītas semantiskā tīmekļa tehnoloģijas. Otrajā nodaļā tiek specificētas veidojamās aplikācijas prasības, sniegts ieskats izvēlētajās izstrādes tehnoloģijās, kā arī aprakstīti vispārējie aplikācijas uzbūves principi. Trešajā nodaļā detalizēti tiek aprakstīta aplikācijas darbība, izklāstītas realizācijas procesā radušās problēmas un to risinājumi un piedāvāti turpmākie aplikācijas attīstības varianti.

The practical goal of the work is to create fully functional semantic web application that would allow user to manage semantic web content and store the created data using Resource Description Framework. Master paper “Developing The Semantic Web Application In Java” provides detailed description of the architecture and functionality of the implemented application. The first chapter of the paper deals with the theoretical aspects of semantic web and related technologies. In the second chapter author gives the requirement specification for the future application, describes the architecture of the application and the technologies used for implementation. In the third chapter author reveals the details of implementation, outlines the problems experienced during development and also describes possible future improvements for application.
Developing The Semantic Web Application In Java
Keywords: Datorzinātne