Smago metālu analīze farmaceitiski aktīvās vielās ar AAS metodēm - Švalkovskis, Gatis (Latvijas Universitāte, 2009)
Smago metālu analīze farmaceitiskās aktīvās vielās ar AAS metodēm. Švalkovskis G., zinātniskais vadītājs Prof., Dr. ķīm. Vīksna A. Maģistra darbs, 66 lappuses, 19 attēli, 32 tabulas, 35 literatūras avoti, 7 pielikumi. Latviešu valodā. ELEKTROTERMĀLĀ ATOMABSORBCIJAS SPEKTROMETRIJA, SMAGO METĀLISKO ELEMENTU PIESĀRŅOJUMS, FARMACEITISKI AKTĪVĀS VIELAS, INDUKTĪVI SAISTĪTĀS PLAZMAS MASSPEKTROMETRIJA Daudzu smago metālisko elementu toksicitāte ir izpētīta pagājušajā gadsimtā. Šie elementi tiek noteikti pēc kvalitatīvās noteikšanas metodēm gan EP, gan USP. Tiek lemts par kvantitatīvas noteikšanas iespēju un jaunu analīzes metožu izveidi ar instrumentālām noteikšanas metodēm kā ETAAS un ICP-MS.

Analysis of heavy metals in pharmaceutically active compounds with AAS methods. Master’s thesis, 66 pages, 19 figures, 32 tables, 35 literature references, 7 additions. In Latvian. ELCTROTHERMAL ATOMIC ABSORPTION SPECTROMETRY, HEAVY METALLIC ELEMENT CONTAMINATION, ACTIVE PHARMACEUTICAL INGREDIENTS, INDUCTIVELY COUPLED PLASMA MASS SPECTROMETRY Toxicity of many heavy metallic elements has been explored in last century. Those elements are detected by quality test methods both EP, and USP. Possibility of quantitative detection is resolved and new analytical methods are formed with instrumental detection methods like ETAAS and ICP-MS.
Analysis of heavy metals in pharmaceutically active compounds with AAS methods
Keywords: Ķīmija