PHP programmēšanas valodas un MySQL datubāzes iespēju pētījums projektu realizācijai - Vorobjovs, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt PHP programmēšanas valodu, pastāstot par tās iespējām, kāpēc jālieto šī valoda un kur tā tiek pielietota, kādas ir valodas priekšrocības un trūkumi, kā arī izpētīt MySQL datubāzi, tās iespējas, plusus un mīnusus, pielietošanu, efektivitāti un drošību. Problēmu izraisa tas, ka lietotājiem bieži rodas jautājums: kādu programmēšanas valodu un datubāzi labāk izmantot kāda projekta realizācijai. Darba teorētiskajā daļā aprakstīta vispārēja informācija par PHP un MySQL: tiek stāstīts par to vēsturi, pielietošanu, darbību un versijām, kā arī salīdzinājums ar citām programmēšanas valodām un datubāzēm. Praktiskajā daļā tiek pētītas PHP un MySQL iespējas, lai atrastu to lietderību, un aprakstīti daži piemēri, kas palīdzēs rezultātā noskaidrot, kāpēc PHP un MySQL ir ērtas projektu realizācijai.

The aim of this bachelor work is to do research on PHP programming language, telling about its possibilities, why this language should be used and how it is used, what are advantages and disadvantages of this language, as well as to investigate MySQL database, its possibilities, pros and cons, usage, effectiveness and safety. The problem often is that users do not know which programming language and database should be used for better realization of a project. In the theoretical part of this work general information of PHP and MySQL, their history, use, activities and versions are described, also they are compared to other languages and databases. In the practical part PHP and MySQL possibilities have been investigated to find out that they are useful, and some examples, which could help to come to a conclusion why PHP and MySQL are convenient for realization of projects, have been described.
Research of PHP programming language and MySQL database possibilities for realization of projects
Keywords: Datorzinātne