Bīdermeijera literārā laikmeta garīgā lirika Anetes fon Drostes-Hilshofas un Eduarda Mērikes dzejā - Liepa, Helēna (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs "Bīdermeijera literārā laikmeta garīgā lirika Anetes fon Drostes-Hīlshofas un Eduarda Mērikes dzejā“ balstīts uz vācu 19. gadsimta dzejnieku Anetes fon Drostes-Hīlshofas garīgā cikla un Eduarda Mērikes dzejas tematiskās daudzveidības izpēti. Bakalaura darba mērķis ir iepazīstināt ar Anetes fon Drostes-Hīlshofas garīgā cikla motīviem – ar dzejnieces šaubām un bailēm, ar Dieva pamestības un žēlastības sajūtām un parādīt dzejoļu cikla divkāršo raksturu, kā arī parādīt garīgo tēmu daudzveidību un valodas tēlainību Eduarda Mērikes dzejā.

The Bachelor thesis „The spiritual poetry of Bidermeier’s literary period in the poetry by Annette von Droste-HŅlshoff and Eduard MĻrike” is based on the study of the spiritual lyrics cycle by Annette von Droste-HŅlshoff and thematical diversity in the poetry by Eduard MĻrike in the 19th century. The aim of this study was to cognize motives of the spiritual lyrics cycle of Annette von Droste-HŅlshoff― doubts and fears of the poetess, feeling of God’s desertion and grace, and to show the dual character of the cycle of poems, as well as show the multiplicity of spiritual themes and language figurativeness in the poetry of Eduard MĻrike. KEY
The Spiritual Poetry of Bidermeiers Literay Period in the Poetry by Annette von Droste-Hulshoff and Eduard Morike
Keywords: Vācu filoloģija