Izteikuma "Dievs nodod" nozīme Pāvila vēstulē romiešiem 1:18-32 Vecās Derības kontekstā - Kavosa, Maija (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba nosaukums ir “Izteikuma “Dievs nodod” nozīme Pāvila vēstulē romiešiem 1:18-32 Vecās Derības kontekstā”. Darbā parādīts, ka nodošana no Dieva puses kaut kam negatīvam nav pretrunā ar Viņa taisnīgumu un mīlestību. Darba mērķis ir uzsvērt, ka pirms nodošanas akta vienmēr ir bijusi noteikta Dieva rīcība, kas veido pozitīvu bāzi Dieva-cilvēka attiecībām. Darbs sastāv no ievada, trīs daļām - nodošanas jēdziens Vecajā Derībā, Pāvila vēstule romiešiem 1:18-32, Jaunās Derības konteksts un kristoloģija, praktiskiem secinājumiem, kas izriet no tēzes, kā arī nobeiguma. Darbā izmantota ekseģētikā metode un apskatīta Romiešiem 1:18-32 rakstu vieta saistībā ar Vecās Derības kontekstu. Darba apjoms: 57 lapas.

The title of the work is “The meaning of the statement “God delivers” in the Romans 1:18-32 in the context of the Old Testament”. The work states that deliverance from God is not in contradiction with His righteousness and love. The aim of this work is to show that before the deliverance is a special action of God, which makes a positive base in the relationship of God and people. This work contains introduction, three parts- the concept of deliverance in the Old Testament, Romans 1:18-32, The Context of the New Testament and christology, and practical conclusions. Exegetical analysis is used as method to reserch Romans 1:18-32 and the context of the Old Testament.
The meaning of the statement "God delivers" in the Romans 1:18-32 in the context of the Old Testament
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne