Fotoalbums un tā dizaina izveides principi - Ivanova, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2017)
Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Mākslas profesionālā bakalaura studiju programmas 4. kursa studentes Tatjanas Ivanovas bakalaura darba “Fotoalbums un to dizaina izveides principi” mērķis ir izveidot fotoalbumu, balstoties uz teorētiskajā daļā iegūtajām zināšanām un pētījumā iegūtajiem rezultātiem. Teorētiskajā daļā tiek apkopota informācija par dažādiem tematiem – vēsturi, konceptuālo īpatnību, funkcionālo uzdevumu, informācijas raksturu, radīšanas principu, ekonomiskajiem un organizatoriski tehniskajiem nosacījumiem, konstrukciju un to noformēšanas īpatnībām. Empīriskajā daļā tiek veikta informācijas analīze un izvēlēto fotoalbumu dizaina salīdzinājums. Radošajā daļā tiek radīts praktiski pielietojams fotoalbums.

The objective of the paper “Photobook and the principles of creation it's design” completed by Tatyana Ivanova, the 4th year student of the Bachelor Study Programme of the Faculty of Education, Psychology and Art of the University of Latvia is to create a photo album on the basis of the knowledge acquired in the theoretical part and the results of the research. The information on a variety of subjects - history, conceptual peculiarities, functional tasks, information essence, creation principle, economic and organizational technical conditions, structures and design peculiarities – has been reviewed in the paper. The information analysis and the comparison of the design of the selected photo albums have been carried out in the empirical part. The practicable photo album has been developed in the creative part.
Photobook and the principles of creation it's design
Keywords: Mākslas zinātne; Fotoalbums; Dizains; Kompozīcija; Koncepcijas