Mācību materiālu analīze un izstrāde datorikā 8.klasei tematam “Kā strādā datortīkli” - Borne, Anna (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba autore ir Anna Borne. Diplomdarba nosaukums: “Mācību materiālu analīze un izstrāde datorikā 8.klasei tematam “Kā strādā datortīkli””. Diplomdarba mērķis: analizēt pieejamos mācību materiālus datortīklu tematā 8.klašu datorikas priekšmetā un izstrādāt priekšlikumus datortīklu temata mācību satura pilnveidošanai. Diplomdarba pētnieciskais jautājums: kādi papildus teorētiskie un praktiskie mācību materiāli ir nepieciešami 8. klases skolēniem mācību priekšmetā Datorika, lai pilnveidotu temata “Kā strādā datortīkli” apguvi? Diplomdarbu veido 3 nodaļas. Diplomdarbā tiek analizēti esošie mācību materiāli datortīklu tematā, pieejamā literatūra par datortīklu temata mācīšanu, kā arī tiek veikta vadīto stundu un temata vērtējumu analīze un skolēnu aptaujas rezultātu apkopojums. Diplomdarbā ir 89 lpp., 17 attēli, 5 tabulas un 7 pielikumi, 26 avoti un izmantotā literatūra.

The author of the work is Anne Bourne. The title of the diploma thesis is “Analysis and Development of Training Materials for the Topic of Computer Networks in Computer Science Subject for 8th Grade”. The aim of the thesis is to analyse available teaching materials for the 8th grade computer science topic "How computer networks work" and to develop proposals for improvement of the content of the computer network topic study. The research question is what additional theoretical and practical learning materials are required for 8th grade students in the computer science curriculum to improve the process of learning the topic “How do computer networks work”? Thesis paper consists of 3 chapters. Thesis paper analyses existing available teaching materials on the topic of computer networks, available literature on teaching the topic of computer networks, as well as analysis of performed lessons and assessments was carried out. Thesis paper consists of 89 pages, 17 images, 5 tables and 7 attachments, 26 sources of the literature used. Keywords: Computer science topic “How computer networks work,” 8th grade students, School 2030, Computer networks, teaching materials.
Analysis and Development of Training Materials for the Topic of Computer Networks in Computer Science Subject for 8th Grade
Keywords: Izglītības zinātnes; Kā strādā datortīkli; 8. klase; Skola 2030; datortīkli; mācību materiāli