Sensus divinitatis. Vingrinājumi filozofiskajā teoloģijā - Krūmiņa-Koņkova, Solveiga (LU Filozofijas un socioloģijas institūts, 2012)
Solveigas Krūmiņas-Koņkovas monogrāfijā aplūkotas diskusijas, kas šobrīd risinās filozofiskajā teoloģijā, piemēram, par ticības konceptu un ticības racionalitāti, reliģisko pieredzi, zinātnes un reliģijas attiecībām, ļaunuma problēmu un citiem tematiem. Grāmata rakstīta belles-lettres žanrā, tas ir, no vienas puses, grāmatā ir gan racionāla argumentācija, gan citāti, atsauces, personu un atslēgvārdu rādītāji un cits akadēmiskais instrumentārijs, no otras puses, tā ir dienasgrāmata ar piezīmēm par izlasīto, kur vienā lappusē analītiskās filozofijas kārtulas var nomainīt dzejas rindas un šī nomaiņa ir absolūti intuitīva: spriedumi, kurus var reizēm neizteikt, ieslēpjot asociācijās un dodot lasītājam brīvu vaļu veidot pašam savas interpretācijas.
Sensus divinitatis. Exercises in Philosophical Theology
Keywords: reliģijas filozofija; filozofiskā teoloģija; Plantinga, Alvins; reformētā epistemoloģija; Alstons, Viljams; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Other humanities and religion