Dostojevska reliģiski filosofisko ideju recepcija latviešu filozofu un teologu darbos - Ābele, Ilze (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā “Dostojevska reliģiski filozofisko ideju recepcija latviešu filozofu un teologu darbos” tiek salīdzināti un analizēti Zentas Mauriņas un Alberta Freija pētījumi par izcilā krievu rakstnieka un psiholoģiskās prozas meistara Fjodora Dostojevska daiļradē sastopamajām reliģiski filozofiskajām idejām. Viņu pētījumu uzmanības centrā ir tādi F.Dostojevskim tuvi jēdzieni kā Dievs, nemirstība un cilvēks, kā arī paša F.Dostojevska pasaules redzējums. Pirmajā nodaļā tiek aplūkotas latviešu rakstnieces Z. Mauriņas domas par krievu lielmeistara reliģiskajām un filozofiskām idejām, kā arī kritika par F.Dostojevskim veltīto monogrāfiju. Otrajā nodaļā tiek skatīta un analizēta latviešu teologa A.Freija disertācija par F.Dostojevska reliģijas problēmām.

In the bachelor paper “Reception of Dostoevsky’s religious - philosophic ideas into literary works of Latvian philosophers and theologists” are compared and analysed Zenta Maurina’s and Alberts Freijs’s studies of the great Russian writer and the master of psychological prose Fyodor Dostoevsky's religious and philosophical ideas. Their research focuses on such close philosophical concepts to Dostoevsky as God, immortality and man, as well as the Dostoevsky’s own world vision. In the first chapter are described and explained Latvian writer Z.Maurina’s thoughts about Russian writer’s religious and philosophical ideas, as well as the criticism of her monograph on Dostoevsky. The second chapter is dedicated to Latvian theologian A.Freijs’s dissertation about Dostoevsky’s religious problems.
Reception of Dostojevskiy`s religious - philosophic ideas into literary works of Latvian philosophers and theologists
Keywords: Filozofija; Dostojevskis; Zenta Mauriņa; Alberts Freijs; Dievs; nemirstība