T.s. tirgotāju komplekts Latvijas teritorijā vēlajā dzelzs laikmetā - Zaltāns, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā tiek aplūkota t.s. tirgotāju apbedījumu problemātika. Ekonomiskie sakari veicina arī kultūras kontaktus, kas ietekmē sabiedrības organizāciju un struktūru. Tirgotāju kā specifisku sociālo lomu identificē apbedījumos pēc bronzas tirgotāju svariņu atradumiem. Darbā tiek analizēti t.s tirgotāju apbedījumu kapa inventāra priekšmeti pēc sakrālā un sociālā skatu punkta. Salīdzinot Latvijas teritorijas arheoloģisko materiālu ar analoģijām tuvākajās zemēs tiek meklēti skaidrojumi dažādu senlietu līdzdošanai kapā.

In this bachelor work is analyzed so-called burials of merchants. Ecomical connections are promoting not only exchange of material goods, but also a interrealtions of kulture, which can impact onn social structure and organization. Merchant as a specific social role can be recognizabled by bronze merchants scales in grave goods. Objective of bachelor work is to analyse grave goods of so-called burials of merchants from sacral and social point of view. Explanations of giving specific grave goods are searched by compering finds from teritory of Latvia with analogys from closest lands
S.c. Merchant Equipment in Territory of Latvia in late Iron Age
Keywords: Vēsture