Sportojošu 14 -15 gadus vecu skolēnu smēķēšanas paradumi laukos un pilsētās - Miemis, Egons (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs „Sportojošu 14 – 15 gadus vecu skolēnu smēķēšanas paradumi laukos un pilsētās” raksturo sportojošo skolēnu vecumā no 14 – 15 gadiem smēķēšanas iemeslus un smēķēšanas paradumus. Bakalaura darba mērķis ir uzzināt 14 – 15 gadus vecu sportojošo jauniešu smēķēšanas paradumus un iemeslus, kāpēc viņi uzsāk smēķēt, apzinoties cik tas ir kaitīgi un kā tas var ietekmēt viņu veselību. Bakalaura darbs ir izstrādāts, lai analizētu un izpētītu sportojošo 14 – 15 gadus vecu jauniešu smēķēšanas paradumus lauku un pilsētu skolās. Bakalaura darba pamatstruktūra sastāv no ievada, četrām nodaļām, vairākām apakšnodaļām, rezultātiem un diskusijas un secinājumiem. Bakalaura darba galvenās nodaļas: 1.Jaunieši kā īpaša sociāla grupa 2.Smēķēšana un sportošana dzīvesstila teoriju skatījumā 3.Metodoloģija 4.Empīrisko pētījumu datu analīze Bakalaura darba empīrisko pētījumu datu analīzei izmantotās pētījuma metodes: kvalitatīvā metode, kvantitatīvā metode, statistiskās analīzes un grafiskā metode. Bakalaura darba apjoms ir 58 lapaspuses, darbs sastāv no 2 tabulām, 5 attēliem un 5 pielikumiem.

Bachelor's work “Differences in Smoking Behavior among 14 – 15 year old Students Involved in Sports in rural and urban areas” shall refer to sporting pupils aged 14 - 15 years of smoking and smoking habits of the reasons why they choose to smoke. Bachelor's work is to explore the smoking habits of 14 – 15 year old young people involved in sports, and why they begin to smoke, knowing how harmful it is and how it can affect their health. Bachelor's work has been developed to analyze and explore the sporting 14 – 15 year old smoking habits in both rural and urban schools. The basic structure of the Bachelor's work consists of an introduction, four chapters of several subdivisions, results and discussion and conclusions. Bachelor’s work major sections: 1st: Young people as particular social group 2nd: Smoking and exercising lifestyle theory perspective 3rd: Methodology 4th: Empirical research, data analysis Bachelor's work of empirical research in the analysis of the study methods: qualitative methods, quantitative methods statistical analysis and graphical method. Bachelor work’s level is 58 pages; the work consists of 2 tables, 5 figures and 5 appendices.
Differences in Smoking Behaviour among 14 - 15 year old Students involved in Sports in rural and urban Areas
Keywords: Socioloģija