Padomju Savienības Galvenās Izlūkošanas pārvaldes darbība Vācijā un tās sabiedrotajās - Rumānijā un Japānā 1941.-1943. gadā. - Kairis, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2008)
Jautājums par padomju slepenā dienesta darbību, padomju – vācu kara laikā ir aktuāls arī mūsdienās, jo ilgu laiku avoti, kas liecinātu par šo problēmu bijuši slepeni, ne tikai bijušajā PSRS ,bet arī Rietumos. Darbs tika rakstīts par padomju Galvenās Izlūkošanas pārvaldes darbību Vācijā, Rumānijā un Japānā., ņemot vērā to, ka tās bijušas valstis, kas spēlējušas nozīmīgāko lomu Vācijas militārajās operācijās Austrumu frontē. Ņemot vērā to, ka padomju izlūku darbību ar terora palīdzību kontrolēja daudz ciešāk, kā Vācijā, nav pārsteigums, ka rezultāti, kas gūti darbojoties, stratēģiski svarīgākajās viesvalsts dzīves sfērās ir tik izcili, ka pārsteidz ikvienu vēl mūsdienās.

Diese Forschung hat gemacht ,weil das Probleme wie Sowjetische Heimdienst arbeitet und mache seine Leistungen in Deutsche verbundete Staaten, in Sowjetische – Deutsche Krieg, ist auch fur Heute sehr aktuell. Diese Forschung ist uber die Arbeits Methoden des Sowjetische Heimdienst von 1941. Jahre bis 1943. in Deutsche verbundete Staaten – diese staaten sind die grooste in Ostfront- Deutschland, Rumanien, und auch Japan . Die Sowjetische Heimdienst viel besser als die Deutsche war. Sie interesiert sich uber die strategishe Geheimnise mehr als Deutsche Heimdienst,besonders, wann „Die Blitzkrieg” was unresolved, nicht nur uber die Diversanten. Mit Theror und Angst hate die Heimdienst in Sowjetische Staat entwickelte un arbeitete, aber die hat auch viel geholfen fur Rotte Armme das Deutsche- Sowjetische Krieg zu besiegen.
Research of Central Office of Investigation in Germany, Rumanien and Japan 1941.-1943.
Keywords: Vēsture