Aprūpes process pacientiem ar femorālā nerva blokādi - Vantere, Linda (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma – aprūpes process pacientiem ar femorālā nervablokādi. Tēmas aktualitāti nosaka fakts, ka šo metodei ir vairākas pielietošanas iespējas, to iespējams pielietot ne tikai anestēzijā, bet arī pēcoperācijas sāpju analgēzijā. Darba mērķis ir noskaidrot un analizēt aprūpes procesu pacientiem ar femorālā nerva blokādi. Pētniecības uzdevums ir ar māsu interviju palīdzību izzināt, kāds ir aprūpes process pacientiem ar femorālā nerva blokādi. Pētniecības jautājums: kāds ir aprūpes process pacientiem ar femorālā nerva blokādi? Pētniecības instruments: strukturēta intervija ar 12 jautājumiem. Pētniecības metode – kvalitatīva pētniecības metode intervija, kontentanalīze.

Bachelors theme is care process for patients with femoral nerve blockade. Themes topic is current because this method is used not only in anesthesia, but also for postoperative pain management. Bachelors aim is to establish and analyze care process for patients with femoral nerve blockade. Research purpose is with the help of interviews answer the question of research: what is the care process for patients with femoral nerve blockade. Research question: What is care process for patients with n. femoralis blockade. Research instrument: structured interview with 12 questions. Research method - qualitative research methodology – interview, content analysis. Main results of research are establishing key criterion in care process for patients with femoral nerve blockade.
Car process for patients with femoral nerve blockade
Keywords: Medicīna; zināšanas; procedūras standarts; aprūpes process; ietekmējošie faktori; efektivitāte