Grāmatvedības ekspertīzes un revīzijas attīstība Latvijā - Šļapkova, Ija (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba tika apskatīta grāmatvedības ekspertīzes un revīzijas attīstība Latvijā. Pētījuma mērķis ir dod plašāku priekšstatu par grāmatvedības ekspertīzes un revīzijas vēsturi un tagadējo stāvokli. Darbā ir aplūkota ekspertīzes un revīzijas vēsture, pamatnostādnes un to veidi. Pamatojoties uz LR likumdošanu un normatīviem aktiem, ka arī noteiktās iestādes nepublicētajiem materiāliem un informācijas avotiem, diplomdarbā uzmanība ir pievērsta jautājumiem, kurus ir lietderīgi zināt, kas attiecas uz grāmatvedības ekspertīzes un revīzijas noteikšanu, kā arī akcentēta eksperta grāmatveža kompetence, formulēti risināmie jautājumi, analizētas nepilnības, kādas vērojamas procesa virzītāja rīcībā, nosakot grāmatvedības ekspertīzi un revīzijas.

In degree work development of accounting expertise and audits in Latvia is considered. The purpose of research is to give the general concept about history development of accounting expertise and audits. Both a roar is present position. In work the history development of accounting expertise and audits substantive provisions and to their kind is considered, Being based on LR the legislation and statutory acts, as also not printed source given certain organizations and information sources, in degree work the attention is given to questions, which are useful for knowing, which concern to purpose of audit development of accounting expertise and audits. As also it is accented expert’s auditor’s the competence, solved questions, discrepancies what meet in using the head of process are formulated, appointing.
Development of accounting of audit and expert's report in latvia
Keywords: Ekonomika