Salīdzinošās vācu un krievu valodas terminoloģijas studijas: kuģi un to inventārs 1881.gada K.Valdemāra “Jūras vārdnīcā” (“Морской словарь”, 1881) - Kručāne, Marina (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma ir salīdzinošās vācu, krievu un latviešu valodas terminoloģijas studijas: kuģi un to inventārs 1881. gada K. Valdemāra "Jūras vārdnīca" ("Морской словарь", Москва, 1881). Tēma ir aktuāla, jo profesionālā jūrnieku leksikas joma ir maz izpētīta. Šā bakalaura darba mērķis ir profesionālās leksikas aizgūšanas krievu un latviešu valodā virzienu izpēte, kas izveidojās vācu valodas ietekmē, pamatojoties uz jūrnieku vārdnīcu. Atslēgvardi: Jūrnieku latviešu valoda, terminoloģijas attīstība, vācu valodas ietekme, aizguvumi.

The subject of bachelor certificate of degree is comparative study of terminology in German, Russian and Latvian languages of `Maritime dictionary (edition 1881)` by K. Valdemārs („Морской словарь“, Москва, 1881), chapter `Vessels and their equipment`. This theme is relevant, because the area of professional nautical lexicon is little studied. The purpose of the present work is to make research of paths of word adoption into Russian and Latvian languages under the influence of German language by means of the nautical dictionary. Key Words: The Latvian language of seamen, terminology development, influence of German language, loan words.
Comparative study of maritime terminology in Russian, German and Latvian in the “See Wordbook” (“Морской словарь”, 1881) by K. Valdemārs
Keywords: Vācu filoloģija