Jauniešu politiskā kultūra - Latvijas un Francijas salīdzinājums - Henrici, Laura (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā “Jauniešu politiskā kultūra – Latvijas un Francijas salīdzinājums” tiek salīdzināts divu visatšķirīgāko gadījumu – Latvijas un Francijas – jauniešu politiskā kultūras aspektu vērtējums. Bakalaura darba mērķis ir definēt līdzības, atšķirības un īpašas pazīmes politiskās kultūras aspektu vērtējumos starp Latvijas un Francijas jauniešiem, kā arī starp dažādām politiskajām paaudzēm, izmantojot grupu diskusijas metodi, veicot četras grupu diskusijas ar jaunāko politisko paaudzi no Latvijas un Francijas, to rezultātus triangulējot ar vecāku politisko paaudžu kvantitatīvu aptauju datiem. Rezultātā tika noskaidrots, ka Francijas jauniešu politiskās kultūras aspektu vērtējums ir pozitīvāks un iesaistīšanās politiskajos procesos ir aktīvāka, taču būtiskas atšķirības starp politisko paaudžu politiskās kultūras aspektu vērtējumiem netika novērotas.

Bachelor thesis “Youth Political Culture - a comparison between Latvia and France” compares the evaluation of the youth political culture aspects between two different cases – Latvia and France. The aim of the thesis is to define similarities, differences and specific features of the evaluation of the youth political culture aspects between the youth of Latvia and France, as well as between different political generations, using focus group discussion method, managing four discussions with the younger political generation from Latvia and France and by triangulating the results with the data from quantitative survey of older political generations. As a result, it is found that the evaluation of the political culture aspects of the French youth is more positive and the involvement in political processes is more active, but between the evaluations of different political generations there were no significant differences found.
Youth Political Culture - a comparison between Latvia and France
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); politiskā kultūra; jaunieši; politiskās paaudzes; political culture; youth