Bērna refleksijas prasmju pilnveide pirmsskolas izglītības 3.posmā - Pļavniece, Juta (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darba autors ir Juta Pļavniece. Darbs pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas pirmsskolas izglītības skolotājs iegūšanai. Darba tēma – BĒRNA REFLEKSIJAS PRASMJU PILNVEIDE PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS 3.POSMĀ. Kvalifikācijas darba mērķis ir teorētiski un praktiski izzināt bērnu refleksijas prasmju veidošanos pirmsskolas izglītības 3.posmā. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti 3 darba uzdevumi: 1.raksturot mācīšanos iedziļinoties un bērnu vecuma īpatnības pirmsskolas izglītības 3.posmā 2.raksturot refleksijas prasmes un to veidošanos 3.veikt empīrisko pētījumu un rezultātu analīzi. Kvalifikācijas darbā ir izstrādātas 3 nodaļas. Pirmajā nodaļā tiek raksturota mācīšanās iedziļinoties un bērnu vecuma īpatnības pirmsskolas izglītības 3.posmā. Otrajā nodaļā tiek raksturotas refleksijas prasmes, refleksijas prasmju veicināšanas nosacījumi un izvērtēšanas kritēriji. Trešajā nodaļā tiek raksturots empīriskā pētījuma izmantotās metodes un tās bāze, tiek veikta pētījuma analīze, un interpretācija. Kvalifikācijas darba rakstīšanas gaitā gūtās atziņas formulētas secinājumos, izteikti priekšlikumi refleksijas prasmju pilnveidei pirmsskolas izglītības 3. posmam. Darbs ir uzrakstīts uz 49 lapaspusēm, darbā iekļauti 8 attēli un 5 tabulas, tam pievienots 1 pielikums. Kvalifikācijas darba izstrādē izmantoti 36 literatūras avoti, tai skaitā 14 svešvalodās.

The author of the qualification paper is Juta Pļavniece. Work for obtaining the first level professional higher education study program pre-school education teacher. Theme of the work - DEVELOPMENT OF CHILD REFLECTION SKILLS IN STAGE 3 OF PRE-SCHOOL EDUCATION. The aim of the qualification paper is to find out theoretically and practically the development of children's reflection skills in the 3rd stage of pre-school education. To achieve the goal, 3 tasks were set: 1.to describe in-depth learning and the peculiarities of children's age in the 3rd stage of pre-school education; 2.to describe reflection skills and their formation; 3.to perform empirical research and analysis of results. There are 3 chapters in the qualification work. The first chapter describes in-depth learning and the peculiarities of children's age in the 3rd stage of pre-school education. The second chapter describes reflection skills, conditions for the promotion of reflection skills and evaluation criteria. The third chapter describes the methods used in the empirical research and its basis, the analysis and interpretation of the research is performed. The findings gained during the writing of the qualification paper are formulated in the conclusions, proposals are made for the improvement of reflection skills for the 3rd stage of pre-school education. The work is written on 49 pages, it includes 8 figures and 5 tables, 1 attachment added. 36 literature sources were used in the development of the qualification paper, including 14 in foreign languages.
Development of children’s reflection skills in the 3rd stage of pre-school education
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Bērna refleksijas prasmju pilnveide; Mācīšanās iedziļinoties; Bērna vecuma īpatnību ievērošana pirmsskolas 3. posmā; Refleksijas prasmju izvērtēšanas kritēriji