LU publikācijas globālajā pētniecības telpā (2013-2017) - Rampāne, Ilga (My University, 2018)
Latvijas Universitātes publikāciju pārstāvniecību globālajā pētniecības jomā prezentē žurnāli, kas tiek indeksēti pasaules vadošajās citējumu datu bāzēs Scopus un Web of Science. Rakstā ir analizēti no Scopus un Web of Science datubāzēm dati par publikāciju skaita dinamiku, veidiem, pētniecības nozaru aptvērumu, pētnieku sadarbību un citējamību. Dati atspoguļo vairākas tendences. Latvijas Universitātes publikāciju skaits pētījuma periodā ir svārstīgs, bet nedaudz pieaugošs. Rakstu skaits turpina pieaugt. Visplašāk starptautiskajā zinātnes telpā ir atspoguļoti pētījumu rezultāti fizikā un materiālu zinātnē. Publikācijām šajās pētījumu jomās ir arī augstākais citējumu kopskaits, bet augstākā citēšanas ietekme ir medicīnā.
Publications of the University of Latvia in the Global Research Area (2013-2017)
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Library and information science; Zinātniskās pētniecības rezultāti - Latvijas Universitāte; Zinātniskās publikācijas - LU; LU publikācijas Web of Science; LU publikācijas Scopus; Publikāciju citējumi