Uzņēmējdarbība un tās kreditēšnas iespējas - Sovetova, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2009)
Šī darba galvenais mērķis ir izpētīt kredītu veidus un to ietekmi uzņēmējdarbībā. Izmantota teorija par uzņēmējdarbības būtību un ar to saistītam problēmām. Darbs sastāv no trīm daļām. Pirmajā daļā tiek apskatītas uzņēmējdarbības formas un ekonomiskas problēmas. Otrā daļā satur kreditēšanas aspektus, ka arī problēmas saistītas ar kredīta izmantošanu. Trešā daļa ir praktiska. Praktiskā daļā ir apskatīts piemērs, kurā tiek izmantoti bilances, peļņas vai zaudējumu aprēķins ar mērķi pareizi novērtēt uzņēmuma finansiālo stāvokli, lai uzzināt kredīta izmantošanas nepieciešamību. Izmantotas pētījumu metodes: teorētiskās izpētes metodes, analīzes un salīdzināšanas metode, Latvijas oficiālas statistikas un banku interneta resursu izmantošana. Atslēgas vārdi: uzņēmējdarbība, kredīti, finanšu analīze.

The main purpose of this work is to probe the kinds of credits, which are intended for business financing. In this work is used theory about business essence and its problems. Work contains of three parts. In the first part are analysed business forms and economic problems. The second part contains crediting aspects, also problems which are connected with credit using. The third part is practical. The practical part is an example, where is used balance, the income or losses calculation, with purpose for correct knowledge of business situation, for let to know if the credit use is necessary. Used methods for the researches in this work: methods of the theoretical research, analyses and compare methods, Latvian official statistics and bank internet resource use. Scarfwise words: business, credits, financial analysis.
The business and its financing possibilities
Keywords: Ekonomika