Liecinieka liecība kā parādīšanas līdzeklis civilprocesā - Cvetkova, Laura (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba “Liecinieka liecība kā pierādīšanas līdzeklis civilprocesā” mērķis ir aplūkot liecinieka un liecinieka liecības jēdzienu, tā tiesības, pienākumus un atbildību, kā arī analizēt vēsturisko attīstību un izpētīt liecinieka liecības īpatnības. Šajā darbā autore apskata liecinieka lomu Latvijas un ārvalstu civilprocesos izmantojot juridisko literatūru un normatīvos aktus. Autore darbā izdara secinājumus par trūkumiem Latvijas Republikas Civilprocesa likuma spēkā esošajā redakcijā attiecībā uz pilngadīgiem, nepilngadīgiem lieciniekiem, kā arī apskatot liecinieka nopratināšanas procesuālo kārtību.

The aim of the bachelor’s thesis “Witness testimony as evidence in civil proceedings” is to examine the concept of witness and witness testimony, its rights, obligations and responsibilities, as well as to analyse the historical development and study the peculiarities of witness testimony. In this thesis the author examines the role of the witness in Latvian and foreign civil proceedings, using legal literature and normative acts. The author draws conclusions on the insufficiencies of the current wording of the Civil Procedure Law of the Republic of Latvia with regard to witnesses who are adults, witnesses who are minors, as well as examining the procedural order of examination of a witness.
Witness testimany as evidence in civil proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne; Civilprocess; Liecinieks; Liecinieka liecība; Nepilngadīgais liecinieks; Nopratināšanas kārtība