Šankaras ieguldījums šivaisma un vedantas attīstībā 7.-8. gs. un viņa mācības rezonanse. - Melngalve, Anna (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbs ir pētījums par filosofiski – reliģiskās skolas advaitas vedantas un viena no hinduisma virzieniem – šivaisma reformātoriem un attīstītājiem – Šankaru. Darba mērķis ir izpētīt Šankaras mācību un tās rezonansi sabiedrībā. Kā pētījuma galvenās metodes izmantoju avotu analīzi, zinātniskās literatūras datu salīdzināšanu un intervijas. Pētījuma rezultātā jāsecina, ka Šankara ir ne tikai ietekmējis nozīmīgas un vēl mūsdienās populāras filosofiskas skolas attīstību, bet arī veicinājis garīgo centru un klosteru veidošanos Indijā. Viņa idejas guvušas rezonansi ne tikai Indijā, bet arī visā pasaulē. Pat Latvijā sastopamas cilvēku grupas, kuru garīgajā praksē tiek izmantotas Šankaras idejas un darbi.

This bachelor’s paper is a research on Shankara, who reformed and developed the philosophically – religious school Advaita Vedanta, as well as one of Hinduism’s branches – Shaivism. The aim of the paper is to study the teaching of Shankara and its impact on society. Main methods of research used were source analysis, interviews and comparison of data from scientific literature. The research results conclude that Shankara has not only had a great influence on the development of an important philosophical school, which still enjoys popularity today, but has also encouraged the formation of spiritual centres and monasteries in India. His ideas have gained support not only in India, but throughout the whole world. Even in Latvia one can find groups of people, whose spiritual practice employs Shankara’s ideas and works.
Shankara's Investment in the Development of Shaivism and Vedanta in the 7th-8th Centuries and the Spread of His Teachings.
Keywords: Vēsture