Matemātisko spēļu izmantošana 7.klases matemātikas temata “Ko nozīmē pārveidot izteiksmi ar mainīgo lielumu” apguvē - Berķe, Anete (Latvijas Universitāte, 2025)
Pieredzes darbā analizēta matemātisko spēļu izmantošana 7. klases temata “Ko nozīmē pārveidot izteiksmi ar mainīgo lielumu” apguvē. Šis temats skolēniem bieži rada grūtības un neizraisa interesi, kas negatīvi ietekmē viņu iesaisti mācību procesā. Darba mērķis – izpētīt un praksē aprobēt mācību spēļu izmantošanu, lai veicinātu skolēnu iesaisti, izpratni un pozitīvu attieksmi pret mācību procesu. Darbā izstrādāts temata plāns ar dažādām spēlēm un spēļu elementiem un veikta to aprobācija klasē. Rezultāti liecina, ka spēles būtiski veicina līdzdalību un padara mācību procesu efektīvāku un saistošāku.

The experience paper analyzes the use of mathematical games in teaching the 7th-grade topic “What it means to transform a mathematical expression with a variable”. This topic often poses difficulties for students and fails to engage their interest, which negatively affects their involvement in the learning process. The aim of the study was to explore and test the use of educational games in practice to enhance students’ engagement, understanding, and positive attitude towards learning. A topic plan was developed, incorporating various games and game elements, and implemented in the classroom. The results show that games significantly increase student participation and make the learning process more effective and engaging.
Using Mathematical Games in Learning the 7th Grade Mathematics Topic "What It Means to Transform a Mathematical Expression with a Variable"
Keywords: Izglītības zinātnes; mācību spēles; algebriskās izteiksmes; skolēnu iesaiste; formatīvā vērtēšana