Cukura diabēta preparātu aprite Ogres aptiekā - Karpenko, Tamāra (Latvijas Universitāte, 2021)
Diabets mūsdienās ir ļoti populāra un strauji attīstoša saslimšana visā pasaulē. Katru gadu pieaaug saslimušo cilvēku skaits un tas nav atkarīgi no sociāla slāņa piederības. Šajā darbā tiek apskatīta slimības vēsture, tipi, galvenās pazīmes kā arī ārstēšanas iespējas. Praktiskā daļā tiek analizēta biguanīda grupas perorālie pretdiabēta līdzekļi ar dažādiem nosaukumiem un vairākām devam.

Diabetes is a very popular and rapidly developing disease all over the world nowdays. The number of sick people is growing every year and it does not depend on social affiliation. This work include the history, types, main signs and treatment options of this disease In the practical part, biguanide group oral antidiabetic drugs with different names and multiple doses are analyzed.
Turnover drugs for diabetes in Ogres pharmacy
Keywords: Farmācija; cukura diabēts; metformīns; preparātu aprite aptiekā; medikamentoza ārstēšana