Paaugstinātas bīstamības avota izpratne un atbildības īpatnības Latvijas civiltiesības - Krēsliņš, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2016)
Lai arī Civillikuma 2347.panta otrajā daļā jau vairāk, nekā 20 gadus ir paredzēta paaugstinātas bīstamības avota valdītāja stingrā atbildība par paaugstinātas bīstamības avota nodarīto kaitējumu, šis pants līdz šim tiesu praksē un tiesību zinātnē ir maz analizēts. Bakalaura darbā “Paaugstinātas bīstamības avota izpratne un atbildības īpatnības Latvijas civiltiesībās” darba autors turpina tiesību zinātnē aizsākto Civillikuma 2347.panta otrās daļas izpēti, īpašu uzmanību veltot paaugstinātas bīstamības avota jēdziena saturam, kā arī Civillikuma 2347.panta otrās daļas piemērošanas priekšnoteikumu analīzei.

Although strict liability for damage caused by a source of abnormal danger has been established in article 2347(2) of the Civil Law of the Republic of Latvia for more than 20 years, the aforementioned article has not been sufficiently analysed in the Latvian case law and jurisprudence. In bachelor thesis “Understanding the Source of Abnormal Danger and the Particularities of Liability”, author continues research of article 2347(2) of the Civil Law of the Republic of Latvia that has recently begun in jurisprudence, paying particular attention to the content of the term “source of abnormal danger”, as well as analysis of the preconditions of application of article 2347(2) of the Civil Law of the Republic of Latvia.
Understanding the source of abnormal danger and the particularities of liability.
Keywords: Juridiskā zinātne; paaugstinātas bīstamības avots; stingrā atbildība; atbildība neatkarīgi no vainas; atbildība par risku; cēloņsakarība