Latvijas kreditēšanas tirgus attīstības perspektīvas - Rudzītis, Edmunds (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba tēma ir „Latvijas kreditēšanas tirgus attīstības perspektīvas”. Darba mērķis ir uz Latvijas kreditēšanas attīstības analīzes pamata novērtēt kreditēšanas tirgus perspektīvas un sniegt priekšlikumus kreditēšanas ilgtspējīgai izaugsmei. Darbā tiek analizēta Latvijas kreditēšanas tirgus attīstība, noteiktas galvenās Latvijas kreditēšanas attīstības tendences kreditēšanas buma un kredītsaistību mazināšanās periodos, kā arī apskatīta kreditēšanas attīstība pēc straujas ekonomiskās lejupslīdes citās pasaules valstīs. Izmantojot vēsturisko pieredzi, fundamentālo datu analīzi un kredītu modelēšanu, autors nonāca pie secinājuma, ka kredītsaistību mazināšanās periods Latvijā vēl turpināsies. Lai mazinātu kredītu ciklu periodos vērojamās kreditēšanas apjomu svārstības, tika izstrādāti priekšlikumi kreditēšanas ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanai nākotnē. Maģistra darba apjoms ir 91 lappuse, un darbā ir 3 nodaļas un 9 pielikumi. Darbā ietilpst 6 tabulas un 27 attēli, izmantotās literatūras un avotu saraksts sastāv no 61 avota. Atslēgvārdi: kreditēšanas tirgus, kredītu cikls, kreditēšanas bums, parādsaistību mazināšanās, kredītu modelēšana, prognozēšana

The topic of Master’s thesis is „The Outlook of Latvia’s Lending Market Development”. The aim of this work is to evaluate the prospects of the Latvia’s lending market based on analysis of lending market development and to make proposals for sustainable lending growth. The paper analyzes the Latvia’s lending market development, identifies the main trends during lending boom and debt deleveraging period and includes review of lending development after a sharp economic downturn in some countries as well. Using historical experience, fundamental data analysis and modelling of loans, the author concludes that the debt deleveraging process will continue. To reduce the fluctuations during credit cycle periods, proposals were made for ensuring sustainable lending growth in the future. The Master’s thesis has 91 pages, and the work consists of 3 chapters and 9 appendices. The paper includes 6 tables and 27 figures, bibliography and source list consists of 61 references. Keywords: lending market, credit cycle, lending boom, deleveraging, modelling of loans, forecasting
The Outlook of Latvia’s Lending Market Development
Keywords: Ekonomika