Starpplatformu programmatūras testēšanas ietvara testu izpildes laika uzlabošana - Tkačenko, Valērijs (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba mērķi ir izpētīt veidus, kā ir iespējams samazināt starpplatformu testpiemēru kopu izpildes laikus. Tiek izpētīts testpiemēru izpildes ātrums komerciālā starpplatformu testēšanas satvarā. Tiek apskatīti, implementēti un novērtēti potenciālie ātruma uzlabošanas procesi, tai skaitā izpildes procesi, kas veic sāncensīgu un efektīvu testpiemēru kopu izpildi. Testpiemēru kopas izpildes laika samazināšanas problēma tiek noreducēta uz zināmu kombinatorikas optimizācijas problēmu - konteineru aizpildīšanas problēmu (BPP). Tiek demonstrēts divu dimensiju atgriežņu pakošanas problēmas risinājuma algoritma pielietojums testpiemēru kopas izpildes laika samazināšanai un efektivitātes uzlabošanai.

The objectives of this bachelor thesis are to find ways of reducing crossplatform test execution time; A research was made regarding speed and execution of a commercially used crossplatform test framework. Potential solutions for reducing the test set execution time were proposed, implemented and evaluated; including execution policies which improve efficiency at which actor model based test frameworks execute. The problem of minimizing test execution time is reduced to a known combinatorial optimization problem - binpacking problem (BPP). Use of two dimensional binary packing algorithm is shown to reduce test execution efficiency and time.
Improving cross-platform software testing framework test execution runtime
Keywords: Datorzinātne; testēšana; starpplatformu; sadalīta izpilde; laiks; kombinatoriska optimizācija