Digitālā mārketinga stratēģijas pielāgošana ieiešanai jaunā ārvalstu tirgū - Grīnberga, Renāte Anna (Latvijas Universitāte, 2024)
Pētījumā tiek analizēta saikne starp digitālā mārketinga stratēģijas pielāgošanu un uzņēmumu ienākšanu jaunā tirgū strauji augošajā skaistumkopšanas nozarē. Skaistumkopšanas nozarei pieaugot ar katru gadu, ir svarīgi zināt, kā uzņēmumi var orientēties dažādos tirgos, izmantojot digitālos kanālus. Pētījuma mērķis ir izpētīt digitālā mārketinga pielāgošanas ietekmi uz veiksmīgu ienākšanu tirgū, koncentrējoties uz patērētāju atbildes reakciju, pastāvošajām tirgū ienākšanas stratēģijām un dažādiem faktoriem, kas ietekmē digitālā mārketinga panākumus. Pētījumā tiks analizēts vai digitālā mārketinga pielāgošana būtiski uzlabo veiksmīgu ienākšanu tirgū skaistumkopšanas nozarē. Balstoties uz analīzes rezultātiem, pētījums piedāvā risinājumus ko varētu izmantot, lai uzlabotu digitālā mārketinga stratēģiju pielāgošanu, ienākot jaunos tirgos skaistumkopšanas nozarē, un piedāvā priekšlikumus turpmākajiem pētījumiem.

This research explores the relationship between digital marketing strategy adaptation and new market entry within the thriving beauty and personal care industry. With the beauty industry growing each year the importance of understanding how businesses can navigate diverse markets through digital channels becomes crucial. The aim is to investigate the impact of digital marketing adaptation on market entry success, focusing on consumer reactions, current market entry strategies, and different factors influencing digital marketing success. The research goal is to find out if digital marketing strategy adaptation increases market entry success in the beauty industry. Based on the findings from the analysis, the research offers suggestions that could be used to enhance the adaptation of digital marketing strategies when entering new markets in the beauty industry and offers points for further research.
Digital Marketing Strategy Adaptation when Entering a New Market
Keywords: Vadībzinātne; Digital Marketing; Market Entry Strategies; Beauty Industry; Marketing