Mikroservisu veidošana ar Micronaut ietvaru - Čerņavskis, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba mērķis bija izpētīt Micronaut Java ietvaru, tā projektējumu un piedāvāto funkcionalitāti, kā arī salīdzināt to ar šobrīd industrija populāro Java ietvaru Spring, apskatot abu ietvaru projektējumu atšķirības un salīdzinot to veiktspējas metrikas. Darba ietvaros tika izstrādāti mikroservisi ar Micronaut un Spring ietvariem, tika veikta to noslodzes testēšana, kā arī mērīts resursu patēriņš un servisu startēšanās laiks. Tika veikta abu ietvaru projektējumu salīdzinājums un novērtēta to piemērotība mūsdienīgu, uz mākoņdatošanas pakalpojumu balstītu, informācijas sistēmu veidošanai.

The goal of this bachelor’s thesis was to analyze the Micronaut Java framework, its design and provided functionality, as well as compare it to the Spring Java framework that is popular in the industry by comparing their design differences and performance metrics. Within the scope of this paper the author developed microservices with both, Micronaut and Spring, frameworks, performed load testing as well as measuring resource usage and service startup time. A comparison of design differences was performed as well as an evaluation of the framework’s suitability for creating modern, cloud-based information systems.
Microservices development using Micronaut framework
Keywords: Datorzinātne; Micronaut; Spring; mikroservisi; Java; mākoņdatošana