Sieviešu resocializācija ieslodzījuma vietās un ieteikumi situācijas uzlabošanai - Bukliša, Viorika (Latvijas Universitāte, 2015)
Ar 2011.gada 14.jūlija grozījumiem Latvijas Sodu izpildes kodeksā, kas stājās spēkā 2011.gada 11.augustā tika ietverta devītā „A” nodaļa, kurā noteikta ar brīvības atņemšanu notiesāto personu resocializācija. Salīdzinot ar vairumu Eiropas Savienības valstu Latvijā resocializācijas nodrošināšanai veiktie pasākumi bieži vien nesasniedz resocializācijas mērķi. Darba mērķis ir izzināt resocializācijas jēdziena skaidrojumu un nozīmi, noskaidrot, kādi šobrīd ir resocializācijas līdzekļi, sīkāk izpētīt divus no tiem – izglītību un nodarbinātību, noskaidrot, kādas resocializācijas programmas tiek realizētas Iļģuciema cietumā. Darba uzdevumi ir izpētīt resocializācijas procesu ārvalstīs un Latvijā.

By the amendments to theLaw On The Sentence Execution Code of Latvia of July 14, 2011, which entered in force on August 11, 2011, the ninth „A” chapter was added, which stipulates resocialization of the persons sentenced with deprivation of liberty. Compared to majority of European countries, in Latvia the resocialization measures often fail to accomplish the goal of the resocialization. The objective of the thesis is to inquire the explanation and meaning of the term „resocialization”, to find out what the current resocialization means are, to study two of them – education and employment – in more detail and to find out what resocialization programs are being implemented at Iļģuciems Prison. The working tasks are – to study resocialization processes abroad and in Latvia.
Resocialization of women in prisons and recommendations to improve the situation
Keywords: Juridiskā zinātne; resocializācija; notiesātās sievietes; izglītība; nodarbinātība; resocializācijas programmas