Soda noteikšana par vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem - Ločmele, Santa (Latvijas Universitāte, 2018)
Sodīšana ir atbilde uz personas izdarītu noziedzīgu nodarījumu. Personai, izdarot vairākus noziedzīgus nodarījumus, sods tiek noteikts, izanalizējot katru noziedzīgu nodarījumu atsevišķi, bet pēc tam, atsaucoties uz tiesību normas konkrētu daļu, tiek noteikts galīgais sods, pēc izdarīto noziedzīgo nodarījuma kopības. Sods tiek noteikts atbilstoši Krimināllikumam, lai īstenotu soda mērķi, proti, nodrošinātu sabiedrības drošību, panāktu taisnīgumu, sodītu vainīgo pesonu par tās izdarīto noziedzīgo nodarījumu, resocialzētu sodīto personu, kā arī, lai notiesātā persona, un arī citas personas ievērotu likumus, un atturētos no noziedzīgu nodarījumu izdarīšnas. Bakalaura darba temats ir “Soda noteikšana par vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem”. Darbā pētīta soda noteikšanas vēsturiskā attīstība, soda jēdziens un mērķis, kā arī vispārīgo principu nozīme soda noteikšanā, tiesu prakse un salīdzinājums ar ārvalstu krimināllikumu regulējumu. Tas tika veikts, lai uz šīs izpētes pamata autore varētu secināt, kā un vai, tiesas nosakot galīgo sodu, piemēro pareizu jeb precīzu Krimināllikuma tiesību normu, kā arī, vai sastādot spriedumu, tiek pietiekami motivēta izvēle, kāpēc ir noteikts tieši tāds sods, kāds norādīts, un pie kā var novest sprieduma nepilnības. Darba autore secināja, ka tiesai sastādot spriedumu, netiek norādīta pilnīga informācija par to, pēc kāda principa tiek noteikts galīgais, pēc noziedzīgo nodarījumu kopības, kas var novest pie kļūdainas normas piemērošanas.

Punishment is the answer to a person's criminal offense. A person, when committing several criminal offenses, is punished by analyzing each of these loved ones separately, but then referring to the norm of a particular part, determines the final punishment of the crime committed in the joint. The penalty is determined in accordance with the Latvian Criminal Law in order to implement the punishment objectives, namely to ensure public safety, to achieve justice, and to prevent the probability of a person re-committing a criminal offense. The subject of the Bachelor's paper is "Definition of a criminal offense". The paper examined the historical development of punishment, the perception and purpose of punishment as well as the general principle of punishment, jurisprudence and comparison with the regulation of foreign Criminal Law. This can be done in order to justify this study, it can be concluded that and whether the courts impose a final sentence, apply the correct or precisely applicable norms of the Criminal Law, and if, when making a judgment, there is a sufficiently motivated choice for the exact purpose of such a penalty, as indicated , and the following may be observed in the judgment. The author of the paper concluded that when the court makes a judgment, it does not provide full information on the principle of determining the final, after criminal offense, which may lead to erroneous application of the rules.
Definition of a criminal offense
Keywords: Juridiskā zinātne; soda noteikšana; vispārīgie principi; noziedzīgo nodarījumu kopība; galīgais sods; notiesātais