Huligānisms: likums un prakse - Greiziņa, Līga (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarbs sastāv no trīs nodaļām. Kā pirmā nodaļa darbā ir aplūkots huligānisma jēdziens un vēsturiskā attīstība. Lai pilnīgāk varētu izpētīt huligānisma kvalifikāciju, vispirms ir nepieciešams uzzināt ko tieši nozīmē jēdziens „huligānisms” un kā tas vēsturiski radies. Diplomdarba otrā nodaļā autore aplūko huligānisma sastāvu, kvalifikāciju un tā norobežošanu no citiem nodarījumiem. Trešā nodaļa ir veltīta salīdzināmajām krimināltiesībām. Konkrētāk autore aplūkos huligānisma jēdzienu un tā izpratni ārvalstu krimināllikumos. Darba mērķis ir kvalificēt huligānismu, un nošķirot to no citiem noziedzīgiem nodarījumiem, konstatēt normu pielietošanas praktiskās iespējas, kā arī analizēt to, vai tiesu prakse, saistībā ar huligānismu Latvijā, tiek veidota atbilstoši Krimināllikumā noteiktajām normām.

Diploma paper is composed of three parts. Authoress will examine concept and historical development of hooliganism in the first part. In the second part of diploma paper authoress will examine a substance of crime, qualification and it’s delimitation from other offences. First of all it is necessary to define substance of crime of hooliganism to prove precise and correct qualification. Third part is about compared criminal law. Authoress will look at conception of hooliganism and it’s sense in foreign countries criminal laws. The main goal of the paper is to examine qualification of crime of hooliganism and to separate it from other crimes, also to examine court practice in connection with this kind of crime in Latvia and find out if it is complying with the requirements of the Criminal Law.
Hooliganism: law and practice
Keywords: Tiesības