"Valodas komunikatīvās funkcijas iepazīšana latviešu valodas stundās 10. klasē" - Ērmane, Linda (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarbā "Valodas komunikatīvās funkcijas iepazīšana latviešu valodas stundās 10. klasē" tiek izvirzīts mērķis izstrādāt un aprobēt valodas komunikatīvās funkcijas iepazīšanai piemērotu didaktisko materiālu latviešu valodas stundās 10. klasē. Diplomdarba četrās nodaļās piedāvāts ieskats teorētiskajās atziņās, kas aktuālas un būtiskas pētāmās problēmas aspektā, pamatota didaktiskā materiāla atlase, izstrāde un aprobācija, raksturota pedagoģiskā izmēģinājumdarbība un analizēti iegūtie rezultāti. Pētījuma rezultātā secināts, ka pilnveidotas skolēnu zināšanas par valodas komunikatīvo un citām funkcijām, attīstīta komunikatīvā kompetence, tāpēc ir pamats uzskatīt, ka pētījuma mērķis ir sasniegts un izvirzītie uzdevumi – paveikti. Pielikumos apkopoti didaktiskajā materiālā ietverto darba lapu paraugi, mācību stundu konspekti un skolēnu darbi.

This bachelor of honours thesis "Communicative Function of the Language in Lessons of the Latvian Language in Grade 10" aims to develop and approbate appropriate didactic material for the recognition of language communicative functions in Latvian language lessons for 10th grade. This thesis explores the current and critical theoretical aspects of the research area and substantiates the selection of the didactic material and its development and approbation. It also indicates the characteristics of the pedagogical testing and, finally, analyses the data gathered. This thesis found that pupils' knowledge of communicative and other functions of language is improved by communicative expertise therefore the aims and objectives of this thesis have been fulfilled. Appendices include examples of coursework sheets included in the didactic material, syllabus and pupils’ coursework.
Communicative Function of the Language in Lessons of the Latvian Language in Grade 10
Keywords: Pedagoģija; Valodas komunikatīvā funkcija.; Saziņa.; Latviešu valodas apguve.; Lingvodidaktika.