Sporta nozare draudzē un „Y” paaudze: Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes draudzes un projekta „Dubulttreniņš” pieredze - Kravalis, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba nosaukums ir: “Sporta nozare draudzē un “Y” paaudze: Rīgas Vecās Sv.Ģertrūdes draudzes un projekta “Dubulttreniņš” pieredze.” Darba tēze ir: “Projekts "Dubulttreniņš" kā sporta nozare V. Ģertrūdes draudzē apmierina "Y" paaudzes draudzes locekļu vēlmi pēc holistiski veselīga dzīvesveida.” Darbā analizēta paaudžu teorija, aprādot “Y” paaudzes zemās reliģiozitātes un augstās veselīga dzīvesveida tendences Rietumu pasaules un Latvijas kontekstā. Tāpat darbs atspoguļo kristīgās baznīcas un sporta attiecību vēsturi, sākot no 19.gs. “muskuļainās kristietības” kustības attīstības līdz mūsdienām Rietumu pasaules un Latvijas kontekstā. Visbeidzot, tiek veikts kvantitatīvo un kvalitatīvo metožu pētījums par Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes draudzi un projekta “Dubulttreniņš” sadarbības pieredzi. Atspoguļojot pētījuma rezultātus, šī pieredze tiek piedāvāta kā veiksmīgs risinājums sporta nozares draudzē un “Y” paaudzes attiecībām.

The title of the Master thesis is: “Church sports ministry and generation “Y”: Riga St. Gertrude Old Church and project “Doubleworkout” (Dubulttreniņš) experience.” The thesis of the work is: “Project “Doubleworkout” as Riga St. Gertrude Old Church sports ministry satisfies generation “Y” members of the church desire for holistically healthy lifestyle.” Work analyzes the generational theory, showing generation “Y” low religiosity and high healthy lifestyle trends in The Western world and Latvia context. Also work reflects the history of Christian Church and sports relationships, starting from 19th century “Muscular Christianity” movement development till nowadays in The Western world and Latvia context. Finally, there is quantitative and qualitative method research done on Riga St. Gertrude Old church and project “Doubleworkout” cooperation experience. By reflecting the results of the research, this experience is offered as successful solution to the church sports minisitry and generation “Y” relationships.
Church sports ministry and generation "Y": Riga St. Gertrude Old Church and project "Doubleworkout" (Dubulttreniņš) experience
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne; kristīgā baznīca; sports; holistiski veselīgs dzīvesveids; Y paaudze; Rīgas Vecā Sv. Ģertrūdes draudze