Kriminālprocesa pabeigšana saprātīgā termiņā - Riekstiņa, Renāte (Latvijas Universitāte, 2014)
Autore bakalaura darbā analizē dažādus aspektus, kas saistīti ar kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā, piemēram, tiesību sākuma un beigu posmu, pēta, kādi aspekti ietekmē, vai kriminālprocess ir pabeigts saprātīgā termiņā, kā arī sekas saprātīga termiņa neievērošanai. Mērķis ir apskatīt saprātīgu termiņu kā jēdzienu no dažādiem aspektiem, analizējot, ko tas sevī ietver. Tāpat jānodefinē to personu loku, kam piemīt tiesības uz kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā temiņā, kā arī valsts rīcību saprātīga termiņa neievērošanas gadījumā. Lai sasniegtu mērķi, autore analizē Latvijas un ārvalstu normatīvos aktus, kas regulē konkrēto jautājumu un tiesas spriedumus, lai saprastu, kā tiesa vērtē jautājumus, kas saistīti ar saprātīga termiņa ievērošanu, kā arī juridisko literatūru. Secinājumos autore sniedz priekšlikumus, kā pilnvērtīgāk nodrošināt personu tiesības uz kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā.

In work author analyzes the aspects related to the completion of criminal proceeding within a reasonable time, for example, start and ending of these rights, explores, what aspects influences, whether criminal proceeding is finished within a reasonable time and consequences of failure to comply criminal procedure within a reasonable time. Aim is to look at term „reasonable time” from various aspects, and analyze what it involves. Also important is to define number of persons, who has right to finishing criminal procedure within ar reasonable time, and state action, when criminal procedure is not finished within a reasonable time. To achieve the aim, author analyzes Latvian un foreign countries laws, which rules this question and judgements, to understand how courts decides different questions about reasonable time, and also legal literature. In conclusion, the author gives suggestions, how best to ensure, that persons has rights to finish criminal procedure within a reasonable time.
Criminal procedure finishing within a reasonable time
Keywords: Juridiskā zinātne