Ilgtspējīgas transporta sistēmas izveides iespējas Rīgā - Sperga, Jānis (Latvijas Universitāte, 2019)
Transporta infrastruktūra ir viens no galvenajiem pilsētas ekonomiskas dzinējspēkiem, tomēr, lai transporta sistēma būtu ilgtspējīga tai ir jāatbilst gan pašreizējām nepieciešamībām, gan nākotnes civilizāciju vajadzībām. Ir jāsabalansē ekonomiskie, sociālie un ekoloģiskie aspekti, reizē samazinot CSNg skaitu, siltumnīcas gāzu emisijas, nodrošinot sasniedzamību, mobilitāti. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt priekšlikumus ilgtspējīgas transporta sistēmas izveidei Rīgā. Darbā ir veikta analīze par pašreizējo transporta sistēmu Rīgā un Pierīgā, kā arī izstrādāta transporta infrastruktūras attīstības prognoze līdz 2030. gadam, kas balstīta politikās un konkrētos datos. Uz tā pamata ir izstrādāti priekšlikumi ilgtspējīgas transporta sistēmas attīstībai.

Transport infrastructure is one of the main economic drivers of the city, but in order for the transport system to be sustainable, it must meet current needs and the needs of future civilizations. There is a need to balance economic, social and ecological aspects, while reducing the number of roud accidents, greenhouse gas emissions, providing accessibility, mobility. The aim of the Master thesis is to develop proposals for a sustainable transport system in Riga. Analyses of current transportation system in Riga and Pieriga have been made, and the forecast of transport infrastructure development by 2030 has been made, which was based on politics and specific data. On its basis proposals for the development of the sustainable transport system have been developed.
Development possibilities of sustainable transportation system in Riga
Keywords: Arhitektūra; pilsēta; sasniedzamība; mobilitāte; pārvietošanās; transporta sistēma