Projekts Administrācijas pakalpojumu uzņēmuma SIA "Punctum" izveidošana - Nelsone, Aija (Latvijas Universitāte, 2009)
Globalizācijas procesiem ir arvien lielāka ietekme uz Latvijas ekonomikas vidi, un ārpakalpojumu nozare kļūs arvien populārāka mūsu vidē. Uzņēmumi sāk vairāk izmantot dažādus ārpakalpojumus, kas ļauj ietaupīt līdzekļus, pretī saņemot jau augsti kvalificētus darbiniekus un ļauj koncentrēties uz savu pamatdarbību. Projekta mērķis ir izveidot uzņēmumu SIA "Punctum", kas sniegtu kombinētos administratīvos pakalpojumus, kas sevī ietver grāmatvedības, biroju administrēšanas, sagādes, biroju uzturēšanas, darba aizsardzības pakalpojumus. Projekta izstrādes laikā autore izvērtē ārpakalpojumu sniegšanas un izmantošanas priekšrocības , izvērtē esošo vidi nozarē Latvijā. Lai realizētu projektu un spētu sniegti kvalitatīvus pakalpojumus, nepieciešams augsti kvalificēti darbinieki, kas ir visbūtiskākais resurss projekta realizācijā.

Businesses in Latvia are slowly starting to use different outsourcing services, since that helps to cut cost of labor with specialized force of skilled workers. This all helps the businesses to keep their focus on their main goals. These services fit the current globalization forces shaping Latvia’s economic environment as outsourcing has become more popular. The purpose of Punctum LTD project is to create a business suport services, which includes – accountant services, office administrators, project coordinators, labor safety system maintenance, and housekeeper/assistance. During creation of project author makes research in industry of outsourcing in Latvia, its advantages and usage. The main resources to carry out the project and to keep service in high quality are qualified workforces, who are the most important resources.
Project of business supost services "Punctum" LTD creation
Keywords: Finanses un kredīts