Dolarizācija Austrumeiropā un tās ietekme uz ekonomiku - Karačuns, Deniss (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba temats ir – Austrumeiropas dolarizācija un tās ietekme uz ekonomiku. Dolarizācija ir ekonomisks process, kura gaitā valsts nacionālā valūta pakāpeniski tiek aizstāta ārvalstu valūtu, visbiežāk dolāru. Darba mērķis ir izpētīt šo fenomenu Austrumeiropas valstīs, un kā tas ietekmē ekonomiku. Darbs sastāv no četrām daļām: pirmajā daļā tiek dota dolarizācijas definīcija un veidi, otrā daļā tiek pētīta dolarizācijas procesa vēsture, trešajā daļā tiek izanalizēta Austrumeiropas dolarizācijas līmenis un daži piemēri un pēdējā ceturtajā daļā tiek aplūkota dolarizācijas ietekme uz ekonomiku.

Diploma’s thesis topic is Eastern Europe dollarization and its economic impact. Dollarization is an economic process by which the country's national currency is gradually exchanged for foreign currencies, most times in dollars. The objective is to explore this phenomenon in Eastern Europe and how this phenomenon impacts the economy. The work consists of four parts: first part is determined for dollarization definition and types, the second part studies dollarization process history, the third part is the analysis of Eastern Europe dollarization levels and some interesting examples and the fourth and last part is viewing dollarization process impact on the economy.
Dolarization in Eastern Europe and its impact on the economy
Keywords: Ekonomika