Ķīna kā faktors starptautiskajām ekonomiskajām attiecībām un tās prognozējamā ietekme - Plečkena, Karīna (Latvijas Universitāte, 2017)
Diplomdarba “Ķīna kā faktors starptautiskajām ekonomiskajām attiecībām un tās prognozējamā ietekme” mērķis ir noskaidrot vai Ķīna ir starptautisko ekonomisko attiecību faktors. Darbā ir analizēta SEA būtība, Ķīnas piedalīšanā starptautisko ekonomisko attiecību sistēmā un Ķīnas prognozējamas ietekme, apskatot tādas tēmas kā Ķīnas IKP, lauksaimniecība, rūpniecība, starptautiskā tirdzniecība un investīcijas. Pamatojoties uz veiktajiem secinājumiem, ir izvirzīti priekšlikumi, kā Ķīnas attistīt un pilnveidot savu lomu starptautiskās ekonomiskās attiecībās. Pētījuma laika periods ir no 2000. gada līdz 2016. gadam ieskaitot. Darba kopējais apjoms ir 69 lapaspuses, tai skaitā 12 attēli un 5 tabulas. Darba izstrādāšanas gaitā tika izmantotas sekojošas metodes: aprakstošā metode – Ķīnas tautsaimniecības apskata veikšanai; statistiskā datu apstrādes metode – nepieciešamo datu apkopošanai un analīzei; grafiskā – iegūto rezultātu attēlošanai.

Diploma thesis "China as factor of international economic relations and its forecasted impact" aim is to clarify whether China is the factor of international economic relations. The paper analyzes - the definition of international economic relations, China`s role in it and it`s forecasted impact, looking at such topics as China`s GDP, agriculture, industry, international trade and investments. In conclusion it is proposed how China can develop and improve it`s role on international economic relations. The research period is from 2000 to 2016 year (including 2016). The content comprises of 69 pages, including 12 pictures and 5 tables. The thesis was developed using the following analysis methods: descriptive method - China's macroeconomics review, statistical data processing method - the requisite data collection and analysis; graphic - the results displayed.
China as Factor of International Economic Relations and its Predicted Impact
Keywords: Ekonomika; Ķīna; starptautiskās; ekonomiskās; attiecības; prognoze