Notārs kriminālprocesā - Brants, Kristiāns (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs “Notārs kriminālprocesā” ir līdz šim detalizētākais zinātniskais darbs, kas veltīts zvērināta notāra lomai kriminālprocesā Latvijā. Bakalaurā darbā aprakstīti un analizēti, it sevišķi: 1) zvērināta notāra pienākums atteikties liecināt, ja informācija, ko klients viņam ir uzticējis, ir konfidenciāla; 2) zvērināta notāra pienākuma ziņot Kontroles dienestam par katru liela apmēra darījumu samērīgums ar pienākumu ievērot konfidencialitāti; 3) zvērināta notāra loma izlīguma procesā. Bakalaura darbā rezultātā ir izdarīti prakses pilnveidošanai nozīmīgi secinājumi. Bakalaura darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām un četrām apakšnodaļām, kopsavilkuma, un izmantotās literatūras un avotu saraksta. Atslēgas vārdi: zvērināts notārs, kriminālprocess, valsts amatpersona, imunitāte, privilēģija, konfidencialitāte, izlīgums.

The bachelor thesis “Notary in criminal proceedings” is up to now the most elaborate scientific work dedicated to the role of notary in criminal proceedings in Latvia. The bachelor thesis describes and analyses, especially: 1) notary obligation to refuse to testify about confidential communications with his clients; 2) notary obligation to inform the Control Service about big-amount deals proportionality with obligation to maintain confidentiality; 3) the role of notary in conciliation proceedings. The bachelor thesis gives conclusions for improving the practice. Bachelor thesis consists of an introduction, four chapters and four sub-chapters, summary and the bibliography and annexes. Keywords: notary, criminal procedure, public officials, immunity, privilege, confidentiality, conciliation.
Notary in criminal proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne; zvērināts notārs; kriminālprocess; valsts amatpersona; imunitāte; privilēģija