Reklāmas nozīme patērētāja tūrisma produkta iegādes lēmuma pieņemšanas procesā: Latvijas un Lietuvas salīdzinājums - Šudeiķe, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2014)
Mūsdienu pasaulē reklāma ieņem vadošas pozīcijas kā ekonomiska, informatīvi- komunikatīva, vispār kulturāla parādība. Reklāma, arī tūrisma reklāma kura parasti ir saspiesta, radoša formā, ienes līdz potenciāla patērētāja apziņas svarīgus faktus par tūrisma produktu un tūrisma uzņēmumu. Reklāma ka jebkuram citam marketinga komunikācijas veidam ir svarīga loma tūrisma uzņēmumu stratēģijas realizācijā. Maģistra darba mērķis- izpētīt lēmuma pieņemšanas teorētiskus aspektus tūrismā un balstoties uz pētījuma rezultātiem izveidot priekšlikumus tūrisma nozares reklāmas izveidošanai un uzlabošanai. Darba autore izvēlējas tūrisma nozari jo tūrisms ir viena no vadošajam eksporta nozarēm pasaulē, kas neskatoties uz izaicinājumiem, stabili attīstās. Atslēgvārdi: tūrisms, lēmuma pieņemšana, lēmuma pieņemšana, tūrisma reklāma, tūrisma nozares attīstība.

In today's world advertisement occupies a leading position as an economic, information, communication, general cultural phenomenon. Advertising and tourism advertising which are usually compressed, creative form, brings to the potential consumer awareness of important facts about the tourism products and tourism businesses. Advertising that any other type of marketing communication plays an important role in implementation of the tourism business strategies. Master's thesis aims to explore the decision-theoretical aspects of tourism, based on the results of the research proposals to create a tourism industry advertising creation and upgrading. The author chose the tourism industry because tourism is one of the leading export industries in the world that despite the challenges, steadily developing. Keywords: tourism, decision-making, decision-making in tourism, tourism advertising, tourism development.
The role of advertising in tourism product consumer purchase decision-making process: comparison Latvia and Lithuania
Keywords: Vadībzinātne