Tīmekļu lapu datu iegūšana - Ginters, Reinis (Latvijas Universitāte, 2011)
Vairums cilvēkiem, ar atrasto un izpētīto informāciju internetā ir pietiekami, tomēr ir tādi cilvēki vai uzņēmumi, kuriem nepieciešams iegūt specifisku informāciju daudz lielākos apjomos, lai varētu veikt dažādus pētījumus. Bakalaura darbs apraksta problēmas, kuras autors identificēja, pētot tīmekļa datu iegūšanu, tās metodes. Darbā tiek apskatītas tādas būtiskas problēmas, kā: •kādas metodes pieejamas tīmekļa datu iegūšanai un kuras no tām pielietot atsevišķā situācijā; •pielāgojamības un mērogojamības problēma; •kādas no metodēm pielietojums praksē – datu iegūšanas programmatūras izveide. Tiek aprakstīti dažādi iespējamie problēmu risinājumi, uzskaitītas katra pozitīvās un negatīvās iezīmes.

Most people with the information they have found and researched on the Web is enough, however, are people or companies who need to obtain specific information at much higher volumes in order to carry out various studies. Bachelor’s paper describes the problems identified by the author, exploring web data mining, its methods. The paper examines such important issues as: •what methods are available for obtaining data mining and which ones to use in individual situation; •the flexibility and scalability problems; •one of the methods use in practice – data mining software development. Described a variety of possible solutions, listed each positive and negative features.
Web Scrapping
Keywords: Datorzinātne