Latvijas komercbanku aktīvo un pasīvo operāciju analīze - Lazareva, Anna (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēmas nosaukums ir „Latvijas komercbanku aktīvo un pasīvo operāciju analīze”. Bakalaura darba vadītāja ir Dr.ekon., as.profesore Svetlāna Saksonova. Diplomdarbā tiek analizēta Latvijas komercbanku attīstība un finanšu darbība. Šī tēma ir aktuāla gan iedzīvotājiem, gan uzņēmumiem, gan valstij, jo attīstītas un sekmīgas bankas nodrošina ekonomikas stabilitāti un, otrādi, nekvalitatīvi pārvaldītas komercbankas var izraisīt nopietnas problēmas makroekonomiskā līmenī. Darba apjoms ir 70 lpp, kas sastāv no 3 nodaļām un 5 apakšnodaļām. Darbā izmantoti 24 attēli un 14 tabulas. Pirmajā nodaļā autore pievērš uzmanību aktīvām operācijām, it īpaši komercbanku kredītiem.

The title of diploma paper is „Latvia commercial banks active and passive operations analysis”. The head of the Bachelor’s Thesis is Dr.ekon., as.professor Svetlana Saksonova. In this diploma paper is being analyzed the development and financial activity of Latvian banks. This topic is current for both inhabitants, companies and the state because developed and successful banks are making the economy more stabled and vice versa. Not qualitatively enough managed banks can cause serious problems on macroeconomics level. The paper’s content consists of 70 pages, 3 parts and 5 sub-chapters. There’re 24 images and 14 charts. In the first part the author is analyzing active operations, especially credits of commercial banks.
Latvian commercial Banks analysis of passive and active operations
Keywords: Ekonomika