Klimata maiņas ietekme uz Baltijas jūras krasta erozijas risku posmā Ovīši – Vaide - Bušmanis, Lauris (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā „Klimata maiņas ietekme uz Baltijas jūras krasta erozijas risku posmā Ovīši – Vaide” ir izvērtēti jūras krasta procesi, to attīstības tendences un krasta erozijas pastiprināšanās iemesli. Darbā īpaša vērība tiek pievērsta iespējamajām klimata mainības un krasta procesu izmaiņu kopsakarībām. No iegūtajiem rezultātiem tiek veidotas prognozes nākotnei pamatojoties uz Latvijas jūras krastu ģeoloģisko procesu monitoringa datiem, Ventspils meteoroloģisko un hidrometeoroloģisko staciju datiem, kā arī vēsturisko kartogrāfisko materiālu. Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, tajā iekļauti 46 attēli. Darba apjoms ir 52 lpp. Atslēgvārdi: Klimata mainība, Kurzemes piekraste, erozija, prognoze, Baltijas jūra.

Bachelor's paper „Climate change impact on the Baltic Sea coastal erosion risk during Ovīši - Vaide” is considered in shoreline processes, its trends, and coastal erosion causes. Special attention in this research is being paid by climate change and coastal processes change correlations. From the results are made predictions for the future based on the Latvian coastalgeological processes monitoring data, hydrometeorological station Ventspils data, as well as historical cartographic material. Bachelor's work written in English, it includes 46 images. Page the volume of work is 52 p. Key words: Climate change, Kurzeme coast, erosion, forecast, Baltic Sea.
Climate change impact on the Baltic Sea coastal erosion risk during Ovīši-Vaide
Keywords: Vides zinātne