Skaistumkopšanas procedūru ietekme uz sievietes dzīves kvalitāti - Skovirko, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma: „Skaistumkopšanas procedūru ietekme uz sievietes dzīves kvalitāti.” Tēmas aktualitāti pamato/nosaka: Neskatoties uz medicīniskās kosmetoloģijas straujo attīstību, ir maz informācijas par kosmētisko procedūru ietekmi uz sieviešu dzīves kvalitāti. Dzīves kvalitātes uzlabošanai kosmetoloģija sniedz nozīmīgus rezultātus indivīdiem, kam veiktas skaistumkopšanas procedūras. Tieši pašcieņas paaugstināšanās, uzlabota komunikācija, garīgā un sociālā labklājība, apmierinātība ar savu izskatu ir kosmētisko procedūru galīgais mērķis. Diemžēl datu/pētījumu par kosmētisko procedūru ietekmi uz sieviešu pašcieņu, pārliecību, attiecībām un citu cilvēku pieņemšanu ir maz. Tādēļ ir nepieciešams veikt vairāk pētījumu, lai novērtētu dažādu kosmētisko procedūru ietekmi uz indivīda dzīves kvalitātes izmaiņām. Pētījuma mērķis: noskaidrot skaistumkopšanas procedūru ietekmi uz sievietes dzīves kvalitāti. Pētījuma uzdevumi 1.Analizēt zinātnisko literatūru par skaistumkopšanas procedūru ietekmi uz sievietes dzīves kvalitāti. 2.Analizēt Miras Estrinas Levaines Enerģijas saglabāšanas teoriju saistībā ar bakalaura darba tēmu. 3.Izstrādāt pētījuma instrumentu – strukturēta anketa. 4.Apkopt un analizēt pētījumā iegūtos datus. 5.Izveidot secinājumus un ieteikumus. Pētījuma jautājums: Kā skaistumkopšanas procedūras ietekmē sievietes dzīves kvalitāti? Pētījuma metode: Kvantitatīva pētniecības metode – aptauja. Pētījuma instruments: strukturēta anketa. Pētījuma dalībnieki: 111 skaistumkopšanas procedūru klienti. Pētījuma rezultāti: Pētījums tika veikts, aptaujājot 111 skaistumkopšanas procedūru klientus, vecumā no 18 līdz 55 un vairāk gadiem. Anketa tika ievietota aptauju vietnē www.visidati.lv. Pamatojoties uz dalībnieku sniegtajiem apgalvojumiem, tika noskaidrots, ka skaistumkopšanas procedūras pozitīvi ietekmē sieviešu dzīves kvalitāti, uz viņu psiholoģisko un sociālo labklājību. Atslēgvārdi: dzīves kvalitāte, veselība, sievietes, skaistumkopšanas procedūras, apmierinātība, labsajūta, pašvērtējums.

The topic of the bachelor's thesis: “The impact of beauty treatments on a woman's quality of life." The topicality of the topic is justified/determined: Despite the rapid development of medical cosmetology, there is little information about the impact of cosmetic procedures on women's quality of life. To improve the quality of life, cosmetology provides significant results for individuals who have undergone beauty treatments. It is the increase of self-esteem, improved communication, mental and social well-being, satisfaction with one's appearance that is the ultimate goal of cosmetic intervention. Unfortunately, there is little data / research on the effects of cosmetic procedures on women's self-esteem, confidence, relationships and acceptance of others. Therefore, more research is needed to assess the impact of different cosmetic procedures on changes in an individual's quality of life. Aim of the work: to find out the impact of beauty procedures on a woman's quality of life. Research tasks 1.To analyze the scientific literature on the impact of beauty treatments on a woman's quality of life. 2.To analyze Mira Estrina Levaine's energy conservation theory in connection with the topic of the bachelor's thesis. 3.Develop a research tool - a structured questionnaire. 4.Collect and analyze the data obtained in the study. 5.Draw conclusions. Research question: How do beauty treatments affect a woman's quality of life? Research method: Quantitative research method - survey. Research tool: structured questionnaire. Study participants: 111 beauty treatment clients. Results of the study: The study was conducted by interviewing 111 clients of beauty treatments, aged 18 to 55 and older. The questionnaire was posted on the survey website www.visidati.lv. Based on the statements provided by the participants, it was found that beauty treatments have a positive effect on women's quality of life, on their psychological and social well-being. Keywords: quality of life, health, women, beauty treatments, satisfaction, well-being, self-esteem.
The impact of beauty treatments on a woman's quality of life
Keywords: Medicīna; dzīves kvalitāte; veselība; sievietes; skaistumkopšanas procedūras; apmierinātība