I-vēlēšanu diskurss interneta medijos "Diena", "Neatkarīgā Rīta Avīze" un "Latvijas Avīze" (2011–2013) - Šeldere, Ilze (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba nosaukums ir ”I-vēlēšanu diskurss interneta medijos ”Diena”, ”Neatkarīgā Rīta Avīze”, ”Latvijas Avīze” (2011-2013). Bakalaura darbā analizētas publikācijas ”Diena”, ”Neatkarīgā Rīta Avīze”, ”Latvijas Avīze” interneta versijās. Darba teorētiskā daļa balstīta uz teorijām par diskursu un valodu kā līdzekli sociālajā pētniecībā. Darba metodoloģiskajā daļā aprakstītas izmantotās pētījuma metodes: kritiskā diskursa analīze, kvantitatīvā kontentanalīze un daļēji strukturētās intervijas. Publikāciju analīzei izvēlēta N.Fērklava (N.Fairclough) kritiskā diskursa analīzes trīsdimensiju modeļa metode. Pētījuma rezultātā secināts, ka publikācijās veidojas ļoti dažādi un pretrunīgi diskursi, arī ekspertu vidū pastāv pretrunīgs viedoklis par i-vēlēšanu ieviešanas nepieciešamību Latvijā. Atslēgas vārdi: diskurss, i-vēlēšanas, ”Diena”, ”Neatkarīgā Rīta Avīze”, ”Latvijas Avīze”

E-Voting discourse in the internet media "Diena", "Neatkariga Rita Avize" and "Latvijas avize" (2011-2013). In the Bachelor Paper internet versions of "Diena", "Neatkariga Rita Avize" and "Latvijas Avize" articles were analyzed. The theoretical part sis based on the theories of discourse and language as a means in social research. The methodological part of the paper describes the applied research methods: critical discourse analysis, quantitative content analysis and semi-structured interviews. For analyzing the articles three-dimensional method of critical discourse analysis of N.Fairclough was used. As a result of the research was concluded that in the articles various contradictory discourses were formed and that experts have contradictory opinions on the necessity of introduction of i-voting in Latvia. Key words: discourse, i-voting, "Diena", "Neatkarīgā Rīta Avīze", "Latvijas Avīze"
E-Voting discourse in the internet media "Diena", "Neatkarīgā Rīta Avīze" and "Latvijas Avīze" (2011–2013)
Keywords: Komunikācijas zinātne