SPĒĒK kompozītmembrānas nātrija jonu baterijām - Homiča, Samanta (Latvijas Universitāte, 2021)
SPĒĒK kompozītmembrānas nātrija jonu baterijām. Homiča S., zinātniskais vadītājs asoc. prof., Dr. chem. Vaivars G. Bakalaura darbs, 71 lappuse, 20 attēli, 6 tabulas, 45 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darba ietvaros tika sintezēts sulfonēts poliēterēterketons un noteikta tā sulfonēšanas pakāpe. Jonu šķidrumā tika izšķīdināts nātrija perhlorāts, noteikta sāļu ietekme uz jonu šķidrumu elektrovadītspēju. Tika izgatavotas cietvielu membrānas, izmantojot iegūtos kompozītus, noteikta elektrovadītspēja atkarībā no jonu šķidrumu koncentrācijas. Divas no iegūtajām kompozītmembrānām tika izmantotas nātrija jonu baterijas prototipa izgatavošanai.

SPEEK composite membranes for sodium ion batteries. Homica S., scientific adviser Dr. Chem. Vaivars G. Bachelor`s thesis, 71 pages, 20 images, 6 tables, 45 literary sources, 3 appendices. In Latvian. Sulphonated poly(ether ether)ketone was synthesized and its degree of sulphonation was determined in this work. Sodium perchlorate was dissolved in ionic liquid and the impact of dissolved salt was determined. Solid state membranes were prepared using synthesized composites and their electric conductivity determined at various ionic liquid concentrations. Two composites were used for construction of sodium ion battery prototype.
SPEEK composite membranes for sodium ion batteries
Keywords: Ķīmija; Poliēterēterketons; SPĒĒK - jonu šķidruma kompozītmembrānas; Baterijas; Jonu šķidrumi; Nātrija jonu baterijas